Aktuálne farské oznamy

na 5. Veľkonočnú nedeľu – 28. apríla 2024 

nedeľa 28. apríla – 5. VEĽKONOČNÁ NEDEĽA 
JD 8.00 za Božiu pomoc a uzdravenie pre Jarmilu
JD 9.00 za zdravie, Božie požehnanie, ochranu a dary Ducha Svätého pre rodinu
VM 10.30 za farníkov
12.00 za zdravie a Božiu pomoc pre rodiny Máterovú, Tóthovú a Senkovú
MV 18.00 na poďakovanie za 70 rokov života
VM 20.00 za zdravie a Božie požehnanie pre rodinu Stolárikovú

pondelok 29. apríla – Sv. Kataríny Sienskej, panny a učiteľky Cirkvi, sviatok
JD 7.00 za zdravie, Božie požehnanie a ochranu Panny Márie pre Petra s rodinou
VM 18.00 na poďakovanie Pánu Bohu za 35 rokov manželstva
potom Stretko birmovancov / ruženec za Ukrajinu

utorok 30. apríla 
VM 7.00 + Štefan Juriga
VM* 18.00 za Božiu pomoc pre Alana a jeho rodinu
19.00 Modlitby otcov

streda 1. mája – Sv. Jozefa, robotníka, ľubovoľná spomienka
VM 8.00 za Božie požehnanie pre dcéru Nikolku
16.45 Mariánske večeradlo
AL 18.00 za uzdravenie vzťahov v rodine
AL 20.00 na úmysel (študentská)

štvrtok 2. mája – Sv. Atanáza, biskupa a učiteľa Cirkvi, spomienka
PRVÝ ŠTVRTOK V MESIACI
VM 7.00 na poďakovanie za milosť požehnania dobrého života
VM* 18.00 za zdravie a Božiu pomoc pre Danielu
potom Eucharistická adorácia

piatok 3. mája – Sv. Filipa a Jakuba, apoštolov, sviatok
PRVÝ PIATOK V MESIACI
VM* 7.00 za dar viery pre vnučku a jej celú rodinu
VM 18.00 za duše v očistci

sobota 4. mája – Sv. Floriána, mučeníka, ľubovoľná spomienka
PRVÁ SOBOTA V MESIACI
VM 8.00 Na poďakovanie za dar viery pre Maricu
JO potom Pobožnosť Fatimskej soboty
VM* 18.00 za živých a + členov ružencového bratstva našej farnosti

nedeľa 5. mája – 6. VEĽKONOČNÁ NEDEĽA
PRVÁ NEDEĽA V MESIACI
JM 8.00 + rodičia
MV 9.00 Na poďakovanie za 90 rokov života a prosba o Božie požehnanie do ďalších rokov pre Magdalénu
VM 10.30 za farníkov
12.00 + rodina Hromadová
JO 16.00 Začiatok tichej adorácie
JO 16.30 Posvätný ruženec a stretnutie ružencového bratstva
VM 18.00 za zdravie a Božie požehnanie pre Elu
LU 20.00 + Michal, Gizela, Lýdia, Jozef, Antónia a Františka


Zbierka na seminár z minulej nedele bola 1.807,85-€. Za vaše milodary vyslovujem úprimné Pán Boh odmeň.

Pred prvým piatkom spovedáme celý týždeň polhodinu pred svätými omšami a v sobotu ráno bude pobožnosť Fatimskej soboty.

V tomto týždni začíname mariánsky mesiac máj. V májových dňoch od pondelka do soboty sa po svätých omšiach ráno aj večer budeme modliť alebo spievať mariánske litánie.

V stredu 1. mája sa uskutoční farská turistika na Geldek a Jelenec. Stretávane sa po rannej svätej omši. Autobus odchádza zo zastávky „Stanica Vinohrady“ o 9.25. Návrat je plánovaný okolo 19.00. Všetci sú srdečne pozvaní.

Na budúcu nedeľu 5. mája, ktorá je prvá v mesiaci máj, sa začne tichá adorácia o 16.00 a o 16.30 sa budeme modliť posvätný ruženec spojený s mesačným stretnutím ružencového bratstva.

Dávame do pozornosti knihu o zosnulom pánovi farárovi Braňovi Bukovskom. Je dostupná pre prispievateľov nášho farského občianskeho združenia Hexadron za minimálny príspevok 10 € (alebo vyšší). Prispieť môžete prevodom cez QR kódy, alebo v hotovosti do pokladne vedľa stolíka s knihami pri vchode do kostola. Ďakujeme za vašu podporu!

Naše farské občianske združenie Hexadron organizuje viaceré aktivity ako fašiangový ples, letný tábor, Memoriál Branislava Bukovského, vianočné klzisko a ďalšie. Podpora formou 2% z vašej dane pomôže posilniť našu farskú komunitu. Podrobný postup nájdete TU. Ďakujeme za každý príspevok.

Počas víkendu 13. a 14. júla sa plánuje farský splav na Hrone. Prihlasovanie sa uskutočňuje do konca apríla TU. Všetky bližšie informácie o akcii poskytneme záujemcom cez skupinu „Farský splav“ vo Whatsappe.

Farský letný tábor Detské farské leto sa uskutoční od 18. do 24. augusta v ALTANE v Rajeckých Tepliciach. Akcia je určená pre deti od 7 do 13 rokov vrátane. Minimálna výška účastníckeho príspevku je 200,-€, skutočné náklady na účastníka sú 240,-€. Prihlasovanie TU. Pre 14 a 15 ročných máme alternatívny program na ktorý sa môžu prihlásiť osobne v sakristii.

V termíne od 29. augusta do 1. septembra sa v ALTANE v Rajeckých Tepliciach uskutoční aj rodinná farská obnova Bodka za letom. Bežná cena je približne 30,-€ na osobu za noc, konečnú cenu prepočítanú na stravu pre dospelých a deti a zníženú príspevkom z nášho farského občianskeho združenia Hexadron upresníme neskôr. Prihlasovanie TU.

Bohoslovecká fakulta UK ponúka kandidátom kňazstva ako aj laickým študentom a študentkám magisterské štúdium katolíckej teológie dennou formou. Štúdium prebieha v Kňazskom seminári v Nitre. Záujemci môžu zaslať  elektronickú prihlášku na štúdium do 30. apríla na stránke www.frcth.uniba.sk . Mladí muži, ktorí chcú raz slúžiť Bohu a ľuďom ako kňazi, si podávajú prihlášku i do Kňazského seminára v Nitre na stránke www.ksnr.sk .

V stredu 1. mája o 19.00 sa bude v Katedrále sv. Martina konať modlitbové stretnutie spôsobom Lectio divina, ktoré bude viesť bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský. Stretnutie má názov: V deň, keď by si z neho jedol, istotne zomrieš (Gn 2,17) – O postavení človeka pod zákonom slobody (Gn 2,16-17).

V sobotu 4. mája o 9:00 sa v Kostole Zvestovania Pána u Františkánov v Bratislave uskutoční diecézne večeradlo Mariánskeho kňazského hnutia.

V sobotu 4. mája sa od 9:00 do 16:00 bude konať 17. rozhlasová púť Rádia Lumen v Sanktuáriu Božieho milosrdenstva v Krakove, na ktorú sme všetci pozvaní. Kto nemôže prísť osobne, môže sledovať púť cez Rádio Lumen. Hlavným celebrantom a kazateľom bude Mons. František Trstenský, spišský diecézny biskup.

Pozývame na púť miništrantov PUMIN, ktorá sa uskutoční 11. mája v Národnej svätyni v Šaštíne. Témou stretnutia je: Miništrantský COMEBACK k radosti. Doobedňajší duchovný program obsahuje workshopy so zaujímavými osobnosťami, sv. omšu a možnosť pristúpiť aj k sviatosti zmierenia. Po chutnom obede nasledujú športovo-zábavné aktivity. V ponuke sú turnaje vo futbale, florbale a rôzne súťaže na stanovištiach, za ktoré môžu získať zaujímavé ceny. Púť končí krátkou adoráciou. Viac informácií a registráciu na PUMIN nájdete na stránke www.ministranti.sk

Pozývame deti s animátormi, katechétmi a rodičmi na Púť detí do Marianky, ktorá sa uskutoční v sobotu 18. mája. Témou púte bude: 7 radostí Panny Márie. Bližšie informácie o púti a možnosť prihlásenia sa na stránke: https://erko.sk/putdeti/

Na základe rozhodnutia Apoštolskej penitenciárie možno návštevou farského kostola Sedembolestnej Panny Márie v Bratislave – Vajnoroch  (ako aj kostola alebo verejnej kaplnky, ktorú spravujú otcovia saleziáni na Slovensku) získať pri splnení obvyklých podmienok v období 8. januára do 8. septembra plnomocné odpustky. Dekrét bol vydaný pri príležitosti Roku vďačnosti, ktorým si saleziáni pripomínajú 100 rokov svojej prítomnosti na Slovensku.

Poprosím prvoprijímajúcich a birmovancov, aby si po svätej omši prišli pre potvrdenie o účasti na jej slávení.